Wildparken en Grote Migratie Noord Serengeti

(1 juni - 31 okt )

De jaarlijkse migratie door de Serengeti en de Masai Mara, is de grootste massale verplaatsing van landdieren ter wereld. Van juni tot oktober vindt de migratie plaats in de noordelijke Serengeti en tijdens dit fenomeen kan je  meer dan duizenden dieren volgen met hun dagelijkse overtochten van de Mara-rivier.

Dag 01: Brussel of Amsterdam – Kilimanjaro airport - Arusha

Vlucht Brussel of Amsterdam naar Kilimanjaro International Airport, waar je de dag nadien toe komt.


Dag 02: Arusha

Na landing en oppik bagage ontmoet je op het vliegveld uw gids en geniet je van de eerste avond in een comfortabele lodge / hotel.


Mocht u tijd en zin hebben kan u in het nabijgelegen Arusha National Park een eerste game drive maken. In het park kan u een prachtige kanotocht maken op de Momella Lakes die midden in het park gelegen zijn, zodat u de gamedrive met de kanotocht kan combineren. Ook in de omgeving van Arusha kunt u een kanotocht maken: langs de oevers van Lake Duluti vindt u talloze water- en roofvogels als arenden, ijsvogels en reigers. U kunt er echter ook voor kiezen deze dag te ontspannen bij uw hotel / lodge.


Dag 03: Arusha – Lake Manyara (101 km = 1u45) (Game drive)

Deze ochtend kan je optioneel om 07:00 een schitterende vlucht maken over Mount Kilimanjaro. Vanuit de lucht heb je een prachtig uitzicht over de gletsjers, kraters en andere natuurlijke wonderen. Na een vlucht van ongeveer 1 uur keer je terug naar je lodge voor een ontbijt.


Na het ontbijt vertrekt u naar het bosrijke Lake Manyara Np. Onderweg stopt u in het boerendorpje Mto wa Mbu voor een excursie van +- 2 uur per tuktuk. U bezoekt boerderijen, scholen, kerken,een bar en lokale markt. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van dit bruisende dorp. Rij verder naar de oevers van het meer waar u prachtige uitzichten heeft over het meer, de Rift Valley Wall en kleine kuddes dieren in het wild.Na de tuk tuk rit vertrekt u verder naar Lake Manyara National Park voor een gamedrive.

Na de lunch start de game drive, direct bij binnenkomen in het park zal u kennismaken met de vele bavianen die hier leven. In het westelijke deel van het park kunnen we: olifanten, bavianen, groene meerkatten en met veel geluk een luipaard spotten. In de lager gelegen savannes en moerassen komen impala's, gnoes, zebra's, nijlpaarden, giraffes en buffels voor. De olifanten op en langs de weg zijn vermakelijk en als u geluk steelt een leeuw de show!


Je verblijft vervolgens in (of nabij) het park, waar je ook een wandel- of nachtsafari kan maken. De kans is groot dat er pasgeboren dieren voorbij lopen, terwijl jij geniet van een drankje bij de tent.


Dag 04: Lake Manyara NP (ochtend safari) - Ndutu (privé concessie Game drive) Zuid Serengeti (140 km = 3u)

Deze ochtend maak je een gamedrive in Lake Manyara, dit is een kleiner maar mooie NP. Het landschap wordt aan de ene kant omzoomd door het Manyara meer en aan de andere kant door de steile wand van de grote slenk. Dit nationale park staat bekend om de enorme hoeveelheid vogelsoorten, roze flamingo’s in het meer, maar ook om de leeuwen die een bijzondere gewoonte hebben. Zij klimmen hier namelijk graag in de bomen. Kijk dus ook regelmatig goed in de bomen om leeuwen te spotten. Verder vind je hier ook olifanten, bavianen en giraffen.


Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties in Lake Manyara NP:

 1. Lake Manyara: Het meer zelf is een opvallende bezienswaardigheid, omringd door een weelderig landschap van bossen en graslanden. Het meer trekt veel vogels aan, waaronder flamingo's, pelikanen en andere watervogels.

 2. Vogelspotten: Lake Manyara staat bekend als een paradijs voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 400 vogelsoorten in het park te vinden, variërend van watervogels tot roofvogels en zangvogels.

 3. Boomklimmende leeuwen: Lake Manyara NP staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen. Deze unieke leeuwen klimmen soms in de takken van bomen om te rusten en af te koelen.

 4. Grote zoogdieren: Ondanks de grootte van het park kun je een verscheidenheid aan wilde dieren tegenkomen, waaronder olifanten, buffels, giraffen, impala's, nijlpaarden, wrattenzwijnen en meer.

 5. Hot Springs: Er zijn warmwaterbronnen in de buurt van het meer die zich onderscheiden door hun hoge temperatuur. Deze natuurlijke warmwaterbronnen zijn een interessante geologische bezienswaardigheid.

 6. Maji Moto Walking Trail: Deze wandelroute biedt een kans om het park te verkennen te voet, begeleid door een parkwachter. Het is een geweldige manier om dichter bij de natuur te komen en te genieten van het landschap.

 7. Landschappen: Het park biedt een verscheidenheid aan landschappen, waaronder acacia-bossen, open vlaktes en uitzichten over het meer en de omliggende heuvels.


Nadien ga je naar het Ndutu gebied, al gamedrivend via Zuid-Serengeti en de Moru Kopjes, een aanrader in deze periode van het jaar. U kan onderweg stoppen bij een Maasai dorp. Na de regenperiode in november trekken de gnoes naar dit gebied, waar ze het mineraalrijke gras nodig hebben om hun jongen te voeden. In februari worden de jonge gnoes geboren en zijn de graslanden gevuld met duizenden jonge kalfjes. Naast de gnoes en zebra’s vindt u in het Ndutu gebied zeer veel ander wild, waaronder leeuwen, hyena’s, cheeta’s, giraffen, impala’s, hartenbeesten, buffels en vele soorten vogels.


Dag 05: Ndutu (privé concessie) - Noord Serengeti (220 km = 4u) (Game drive)
Vandaag doe je een ochtend game drive. Daar dit een privé privé-concessie is betekent dat je hier off road mag rijden en zodoende zeer dicht bij het wild kunt komen, een toplocatie! Vertrek in samenspraak met je gids vroeg op safari, vraag aan de receptie van de lodge voor een ontbijtmand, zo bent u op pad als de dieren het meest actief zijn.


We verlaten deze mooie locatuie en gaan al game drivende naar onze volgende lodge in het noordelijk deel van de Serengeti, dit deel van de Serengeti staat bekend om zijn unieke kenmerken en spectaculaire landschappen. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van het noordelijke deel van de Serengeti:

 1. Grote migratie: Het noordelijke deel van de Serengeti is een cruciale locatie tijdens de jaarlijkse migratie van wildebeesten en andere hoefdieren. Tijdens de migratie trekken miljoenen dieren van de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia, op zoek naar vers grasland. Dit fenomeen staat bekend als een van de grootste natuurlijke spektakels ter wereld.

 2. Rivierovergangen: Een van de meest dramatische gebeurtenissen tijdens de migratie zijn de rivierovergangen, waar de wildebeesten en andere dieren de gevaarlijke rivieren proberen over te steken. De Mara-rivier en de Grumeti-rivier zijn twee belangrijke locaties voor deze overgangen in het noordelijke deel van de Serengeti.

 3. Overvloed aan roofdieren: Het noordelijke deel van de Serengeti herbergt een grote populatie roofdieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta's en hyena's. Deze roofdieren profiteren van de overvloed aan prooi tijdens de migratieperiode en kunnen vaak worden gespot tijdens jachtpartijen langs de rivieren en op de open vlaktes.

 4. Open vlaktes en graslanden: Het landschap van het noordelijke deel van de Serengeti wordt gekenmerkt door uitgestrekte open vlaktes en graslanden, ideaal voor grazende dieren zoals wildebeesten, zebra's en gazellen. Dit biedt uitstekende mogelijkheden voor game drives en het observeren van wilde dieren in hun natuurlijke habitat.

 5. Majestueuze rotsformaties: Langs de oostelijke rand van het noordelijke deel van de Serengeti bevinden zich prachtige rotsformaties en kopjes, die een dramatische achtergrond vormen voor het landschap en een thuis bieden aan diverse diersoorten, waaronder leeuwen en luipaarden.

 6. Diverse habitats: Hoewel de open vlaktes en graslanden domineren, heeft het noordelijke deel van de Serengeti ook een diversiteit aan habitats, waaronder rivieren, acacia-bossen en moerassen. Deze variatie ondersteunt een rijke verscheidenheid aan planten- en diersoorten.


Dag 06 - 07: Noord Serengeti (Game drive)

In het noordelijke deel van de Serengeti zijn er verschillende opmerkelijke bezienswaardigheden en hoogtepunten die je kunt verkennen tijdens de safari. Hier zijn enkele van de meest opvallende:

 1. Mara-rivier: De Mara-rivier is een van de belangrijkste waterlichamen in de noordelijke Serengeti en speelt een cruciale rol tijdens de jaarlijkse migratie van wildebeesten en andere hoefdieren. Hier kun je getuige zijn van dramatische rivierovergangen tijdens het migratieseizoen, wanneer miljoenen dieren de rivier oversteken, wat een spectaculair gezicht is.

 2. Lamai Wedge: Dit gebied, gelegen in het noorden van de Serengeti, staat bekend om zijn grote concentraties wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta's en olifanten. Het is een uitstekende plek voor het spotten van roofdieren en het observeren van de grote migratie.

 3. Kogatende Airstrip: Als je per vliegtuig aankomt in de noordelijke Serengeti, is Kogatende Airstrip vaak de toegangspoort tot het gebied. Het biedt een prachtig uitzicht op de uitgestrekte vlaktes en is een goede plek om te beginnen aan je safari-avontuur.

 4. Lobo-vallei: De Lobo-vallei is een ander gebied in het noordelijke deel van de Serengeti dat bekend staat om zijn overvloed aan wilde dieren en prachtige landschappen. Hier kun je genieten van uitgestrekte graslanden, rotsachtige heuvels en dramatische kopjes.

 5. Kopjes: De noordelijke Serengeti staat bekend om zijn prachtige rotsachtige kopjes, die vaak worden gebruikt als schuilplaatsen voor leeuwen, luipaarden en andere roofdieren. Deze kenmerkende formaties vormen een pittoreske achtergrond voor je safari-ervaring.

 6. Kleinere migraties: Hoewel de grote migratie van wildebeesten de belangrijkste attractie is, vinden er het hele jaar door verschillende migraties plaats in de noordelijke Serengeti, waaronder die van zebra's en gazellen. Deze migraties bieden ook geweldige mogelijkheden voor het spotten van wilde dieren.

      7. Roofdieren spotten: Het noordelijke deel van de Serengeti staat bekend om zijn overvloed aan roofdieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's en meer. Game drives bieden de kans om deze majestueuze dieren in actie te zien terwijl ze jagen, rusten of zich verplaatsen door het landschap.

     8. Night drives: Sommige lodges en camps in het noordelijke deel van de Serengeti bieden nachtelijke game drives, waarbij je de kans hebt om nachtelijke dieren zoals luipaarden, hyena's, bushbaby's en genetkatten te zien. Dit biedt een unieke en spannende safari-ervaring.  

     9. Vogels kijken: Het noordelijke deel van de Serengeti herbergt een rijke verscheidenheid aan vogels, waaronder veel roofvogels, watervogels en trekvogels. Game drives bieden de mogelijkheid om vogels te spotten en te genieten vanhet prachtige gezang en de kleurenpracht van de vogels.


Dag 08: Noord Serengeti - Centraal Serengeti (3 uur) (Game drive)

Al game drivend gaan we van Noord naar Centraal Serengeti. Het centrale deel van de Serengeti staat bekend om zijn unieke kenmerken en opmerkelijke landschappen. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van het centrale Serengeti-gebied:


 1. Serengeti-ecosysteem: Het centrale deel van de Serengeti maakt deel uit van een uitgestrekt ecosysteem dat zich uitstrekt over Tanzania en Kenia. Het park herbergt een ongelooflijke biodiversiteit aan flora en fauna, waaronder grote kuddes wildebeesten, zebra's, gazellen, leeuwen, luipaarden, cheeta's en meer.

 2. Uitgestrekte savannes: Het landschap van het centrale Serengeti-gebied wordt gedomineerd door uitgestrekte savannes, met zachte glooiingen en acacia-bomen. Dit biedt een prachtig uitzicht en uitstekende mogelijkheden voor het spotten van wilde dieren tijdens game drives.

 3. Moru-kopjes: Dit zijn iconische granieten rotsformaties die verspreid liggen over het centrale deel van de Serengeti. Moru-kopjes bieden een dramatisch contrast met de vlaktes en zijn vaak de thuisbasis van leeuwen, luipaarden en andere roofdieren.

 4. Grote concentraties wilde dieren: Het centrale deel van de Serengeti staat bekend om zijn grote concentraties wilde dieren, vooral tijdens de migratieperiode. Game drives bieden de mogelijkheid om grote kuddes wildebeesten, zebra's en andere hoefdieren te zien, evenals de roofdieren die hen volgen.

 5. Rivierovergangen: Hoewel de Mara-rivier in het noorden van de Serengeti beroemd is om zijn rivierovergangen tijdens de migratie, vinden er ook rivierovergangen plaats in het centrale deel van het park, vooral tijdens het regenseizoen. Dit kan spectaculaire waarnemingen opleveren van dieren die de rivieren oversteken en roofdieren die op de loer liggen.


Dag 09: Centraal Serengeti - Ngorongoro Krater (3uur) (Game drive)

De reis naar de Ngorongoro-krater is een interessante en opwindende tocht waarbij je door verschillende landschappen en gebieden reist. Hier zijn enkele van de dingen die je onderweg kunt tegenkomen:

 1. Landschapsveranderingen: Terwijl je van Tarangire naar de Ngorongoro-krater reist, zul je merken dat het landschap geleidelijk verandert. Tarangire staat bekend om zijn open savannes, acacia-bossen en baobab-bomen. Naarmate je de Ngorongoro-krater nadert, zul je merken dat het landschap bergachtiger en groener wordt.

 2. Dieren in het wild: Tijdens de rit heb je kans om diverse wilde dieren te spotten, zelfs voordat je de Ngorongoro-krater bereikt. Je zou impala's, gnoes, zebra's, giraffen en ander wild kunnen zien dat zich in de uitgestrekte gebieden tussen de parken beweegt.

 3. Cultural Encounters: Langs de route zou je ook de gelegenheid kunnen hebben om enkele Masai-dorpen te zien of te bezoeken. Dit biedt inzicht in de traditionele cultuur van de Masai-stam.

 4. Uitzichtpunten: Onderweg zijn er mogelijkheden om te stoppen bij uitzichtpunten waar je kunt genieten van panoramische uitzichten op het landschap en de bergen.

 5. Andere dieren: Afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen, kun je onderweg ook dieren tegenkomen zoals buffels, olifanten, hyena's en verschillende soorten antilopen.

Zo’n 8 miljoen jaar geleden was de Ngorongoro krater een actieve vulkaan, totdat de kegel instortte. Hierdoor werd de krater gevormd, die 610 meter diep is en zo’n 20 kilometer in diameter. Als je op de bodem van de krater bent, bevind je je niet alleen in een prachtige omgeving, maar ook in het thuisgebied van een enorme hoeveelheid Afrikaanse dieren. Zo vind je hier zelfs de zwarte neushoorn. Alleen de impala en topi vind je hier niet door de concurrentie met het wildebeest. Tevens vind je hier geen giraffen omdat er voor hen geen eten op boomhoogte is. Een ander interessant verschijnsel is dat hier voornamelijk mannetjes olifanten leven.


Dag 10: Ngorongoro Krater ( +- 5uur game drive)
Na het ontbijt daal je af naar de krater voor een volledige dag die in het teken staat om deze fotogenieke plaats en zijn bewoners te aanschouwen. Het landschap wordt omzoomd door beboste kraterwanden en op de bodem van de krater worden graslanden afgewisseld met lage begroeiing en een aantal meertjes, waar vele vogelsoorten leven. Met een beetje geluk kun je vandaag leeuwen, buffels, gazelles, neushoorns, jakhalzen, zebra’s, cheeta’s, luipaarden en/of hyena’s spotten.

De Ngorongoro-krater is een adembenemend natuurlijk wonder en een UNESCO-werelderfgoedlocatie in Tanzania. Het is een van de meest iconische wildreservaten ter wereld en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan dieren in het wild en landschappen. Hier zijn enkele van de opmerkelijke bezienswaardigheden die je kunt ervaren in de Ngorongoro-krater:

 1. Dieren in het Wild: De Ngorongoro-krater staat bekend om zijn hoge concentratie wilde dieren, inclusief de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). Je hebt hier een uitstekende kans om deze iconische dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

 2. Landschappen: De krater heeft een gevarieerd landschap, variërend van open graslanden en moerassen tot dichte bossen. Dit creëert een divers ecosysteem dat verschillende diersoorten aantrekt.

 3. Lake Magadi: Dit alkalische meer is een opvallende functie van de krater. Het is een broedplaats voor verschillende watervogels en biedt een prachtig contrast met het omliggende landschap.

 4. Lerai-bos: Dit bosgebied is een thuis voor veel dieren, waaronder olifanten en luipaarden. Het biedt een ander type habitat dan de open vlaktes en is een geweldige plek om de schaduw op te zoeken.

 5. Grote concentraties grazers: De vruchtbare bodem van de krater ondersteunt grote aantallen grazers, zoals gnoes, zebra's en gazellen. Dit trekt op zijn beurt roofdieren aan, waardoor je de dynamiek van de natuurlijke voedselketen kunt observeren.

 6. Ngoitokitok Springs: Deze bronnen zijn een cruciale waterbron voor dieren in het gebied. Het is een populaire plek om wilde dieren te observeren, vooral in drogere periodes.

 7. Uitzichtpunten: Verschillende uitzichtpunten langs de kraterwand bieden adembenemende panoramische uitzichten over de krater en het omliggende landschap.

 8. Vogelspotten: De krater herbergt een divers scala aan vogelsoorten, van roofvogels tot watervogels en zangvogels. Dit maakt het een paradijs voor vogelliefhebbers.

 9. Oudupai Gorge: Deze nabijgelegen kloof is een belangrijke archeologische en paleontologische site, ook wel bekend als de "Wiegen van de Mensheid". Het is een plek waar belangrijke fossielen en overblijfselen van vroege menselijke voorouders zijn ontdekt


Dag 11: Ngorongoro - Tarangire NP  (Game drive)

Tarangire National Park is één van de meest populaire wildreservaten in Tanzania, bekend om zijn overvloedige wildlife en prachtige landschap. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies die je in Tarangire NP kunt ervaren:

 1. Wildlife Safari's: Het park staat bekend om zijn grote populatie olifanten, evenals een verscheidenheid aan andere dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's, giraffen, buffels, impala's, wrattenzwijnen en meer. Safari's met een 4x4-voertuig zijn de meest gebruikelijke manier om het wild te bekijken.

 2. Baobab Bomen: Tarangire staat bekend om de indrukwekkende en iconische baobab bomen. Deze bomen creëren een dramatisch landschap en bieden geweldige fotomogelijkheden.

 3. Vogelspotten: Tarangire herbergt een breed scala aan vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 550 vogelsoorten in het park, waaronder de bijeneter, gieren, struisvogels en nog veel meer.

 4. Wandelsafari's: Sommige lodges en tentenkampen in de buurt van Tarangire bieden begeleide wandelsafari's aan, waarbij je de kans krijgt om de natuur van dichtbij te ervaren en meer te leren over de ecosystemen.
 5. Cultural Visits: Tarangire ligt in de buurt van enkele Masai-dorpen, waar je de gelegenheid hebt om inzicht te krijgen in de traditionele levensstijl en cultuur van de Masai-stam.

 6. Nachtsafari's: Sommige lodges organiseren nachtsafari's, waarbij je de kans hebt om nachtdieren en hun gedrag te observeren.

 7. Picknickplaatsen: Binnen het park zijn er speciale picknickplaatsen waar je kunt genieten van je maaltijd terwijl je omringd wordt door de natuur.

 8. Kuro Airstrip: Als je met een vliegtuig naar het park komt, zul je waarschijnlijk landen op de Kuro Airstrip. Dit is ook een interessante plek om enkele dieren te spotten.

 9. Maji Moto Hot Springs: Deze warmwaterbronnen bevinden zich net buiten het park en zijn een populaire plek om te ontspannen na een dag vol avontuur.


Dag 12: Tarangire - Arusha

Vandaag kan u nog een ochtend en deels namiddag game drive maken in Tarangire NP met lunch 


Tarangire NP is één van de meest populaire wildreservaten in Tanzania, bekend om zijn overvloedige wildlife en prachtige landschap. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies die je in Tarangire NP kunt ervaren:

 1. Wildlife Safari's: Het park staat bekend om zijn grote populatie olifanten, evenals een verscheidenheid aan andere dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's, giraffen, buffels, impala's, wrattenzwijnen en meer. Safari's met een 4x4-voertuig zijn de meest gebruikelijke manier om het wild te bekijken.

 2. Baobab Bomen: Tarangire staat bekend om de indrukwekkende en iconische baobab bomen. Deze bomen creëren een dramatisch landschap en bieden geweldige fotomogelijkheden.

 3. Vogelspotten: Tarangire herbergt een breed scala aan vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 550 vogelsoorten in het park, waaronder de bijeneter, gieren, struisvogels en nog veel meer.

 4. Wandelsafari's: Sommige lodges en tentenkampen in de buurt van Tarangire bieden begeleide wandelsafari's aan, waarbij je de kans krijgt om de natuur van dichtbij te ervaren en meer te leren over de ecosystemen.
 5. Cultural Visits: Tarangire ligt in de buurt van enkele Masai-dorpen, waar je de gelegenheid hebt om inzicht te krijgen in de traditionele levensstijl en cultuur van de Masai-stam.

 6. Nachtsafari's: Sommige lodges organiseren nachtsafari's, waarbij je de kans hebt om nachtdieren en hun gedrag te observeren.

 7. Picknickplaatsen: Binnen het park zijn er speciale picknickplaatsen waar je kunt genieten van je maaltijd terwijl je omringd wordt door de natuur.

 8. Kuro Airstrip: Als je met een vliegtuig naar het park komt, zul je waarschijnlijk landen op de Kuro Airstrip. Dit is ook een interessante plek om enkele dieren te spotten.

 9. Maji Moto Hot Springs: Deze warmwaterbronnen bevinden zich net buiten het park en zijn een populaire plek om te ontspannen na een dag vol avontuur.


  Afhankelijk van het tijdstip van jullie vlucht, kunnen we nog een ochtend en middag safari doen alvorens terug te rijden naar de luchthave van Arusha, waar jullie afscheid nemen van jullie gids. Einde van een prachtige Tanzania reis.

  Aan het einde van een prachtige reis naar Tanzania resten er herinneringen die voor altijd zullen blijven bestaan. Van het adembenemende uitzicht op de Kilimanjaro tot de ontmoetingen met wilde dieren in de uitgestrekte savannes van de Serengeti, elke dag was gevuld met avontuur en verwondering. Het geluid van brullende leeuwen in de nacht, de warmte van de Afrikaanse zon op je huid en de vriendelijke glimlach van de lokale bevolking zullen altijd in je gedachten blijven. Maar hoewel de reis tot een einde komt, zullen de ervaringen en emoties die je hebt opgedaan in Tanzania voor altijd in je hart blijven voortleven. Vaarwel, Tanzania - tot we elkaar weer ontmoeten.

Dag 13: Aankomst thuis 

   Strandvakantie verlenging Zanzibar:


   Zanzibar is met recht het populairste eiland voor de kust van Tanzania. Aan de oost- en noordkust van het eiland vindt u de uitgestrekte zandstranden waar u prachtig kunt snorkelen en duiken. De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskee.


   Nungwi Beach in het noorden van het eiland met zijn paradijselijke, witte zandstranden is erg populair wegens het heldere, turquoise water.


   Zanzibar kenmerkt zich door rustige vissersdorpjes en hagelwitte, paradijselijke stranden en Stone Town. Het eiland biedt veel prachtige duiklocaties van verschillende niveaus. Er zijn een aantal beroemde locaties zoals Mnemba Atoll. 

   1 nacht Verlening vanaf Ngorongoro/ Karatu

   Bezoek de Datoga en de Hadzabe Bosjesmannen 

   Dag 1: Ngorongoro reis naar het Eyasimeer (2uur)

   Maak kennis met de Datoga en de Hadzabe bosjesmannen, de laatste van de jagers. Je komt voor de middag aan bij het Eyasi Meer. Je bezoekt eerst de Datoga, zij leven volgens de principes en gewoontes die nauw aansluiten bij die van de Maasai. Ze even vooral van de veehouderij en ze doen wat aan landbouw.  Je gaat op bezoek bij de lokale smid.

   Dag 2: Een dag vol authenticiteit met bezoek aan de Bosjesmannen

   Je staat op bij zonsopgang om de Hadzabe bosjesmannen hun dag te zien beginnen. Probeer zelf eens vuur te maken met alleen maar een stok! Vertrek met enkele mannen op een jachttrip. Je zal merken dat de Hadzabe bedreven boogschutters zijn: alles wat beweegt, raken ze. Met wat geluk kan je genieten van een lokaal brousse-ontbijt, vel en veren inclusief. Terugkeer naar het kamp voor een echt ontbijten wat verfrissing. Na het middagmaal rij je naar Karatu, waar je de rest van de namiddag kan relaxen.

   In de voetsporen van de Grote Migratie