Ngorongoro Krater Lodges

bar-restaurant
lions
aerial-view-of-ngorongoro-serena-safari-lodge
wildebeest
village-visit-at-ngorongoro-serena
standard-room-at-ngorongoro-serena-2
serenangorongoro-218
serenangorongoro-231
serenangorongoro-245
serenangorongoro-249
serenangorongoro-273
serenangorongoro-259
serenangorongoro-207
serenangorongoro-183
serenangorongoro-188
serenangorongoro-168
ngorongoro-serena-safari
ngorongoro-serena-safari-1
lounge-1
lounge
nice-spot-for-a-quiet
sanctuary-ngorongoro-1
sanctuary-ngorongoro-2
sanctuary-ngorongoro-3
sanctuary-ngorongoro-4
sanctuary-ngorongoro-5
sanctuary-ngorongoro-6
sanctuary-ngorongoro-7
sanctuary-ngorongoro-8
sanctuary-ngorongoro-9
sanctuary-ngorongoro
the-separate-bathroom
andbeyond-ngorongoro-1
andbeyond-ngorongoro-2
andbeyond-ngorongoro-3
andbeyond-ngorongoro-4
andbeyond-ngorongoro-5
andbeyond-ngorongoro-6
andbeyond-ngorongoro-7
andbeyond-ngorongoro-8
andbeyond-ngorongoro-9
andbeyond-ngorongoro-10
andbeyond-ngorongoro-11
andbeyond-ngorongoro-12
andbeyond-ngorongoro-13
andbeyond-ngorongoro-14
andbeyond-ngorongoro-15
andbeyond-ngorongoro-16
andbeyond-ngorongoro-17
andbeyond-ngorongoro-18
andbeyond-ngorongoro
photo1jpg-1
photo1jpg12
photo3jpg12
20190628-161255-largejpg
ngorongoro-sopa-lodge-1
ngorongoro-sopa-lodge-2
ngorongoro-sopa-lodge-3
ngorongoro-sopa-lodge
photo2jpg123
photo5jpg-1
photo5jpg
photo8jpg123
rooms-as-seen-from-the
view
a-bird-s-eye-view-of
an-elephant-visits-rhino
deck-at-rhino-lodge
guest-room
img-2990
ngorongoro-rhino-lodge-1
ngorongoro-rhino-lodge-2
ngorongoro-rhino-lodge-3
ngorongoro-rhino-lodge
our-breakfast-buffet
our-deck-at-the-dining
rhino-lodge-from-the
rhino-lodge-room-interior-1
rhino-lodge-room-interior
rhino-lodge-twin-room
room-interior123
the-rhino-lodge-dining
view-from-our-deck
view-towards-the-dining
view-towards-the-rooms
walk-way-to-our-deck

Ngorongoro Serena SafariLodge****+
Vanaf een afstand is deze lodge moeilijk zichtbaar, zo goed gaan de gebouwen op in het ruige landschap op de kraterrand. Binnen treft u de luxe en het gemak aan van een goed middenklasse hotel met een goede keuken. Dit is een middelgrote lodge met 75 kamers die in Afrikaanse stijl zijn ingericht. Iedere kamer kijkt uit over de krater en is voorzien van een ruime ensuite badkamer met douche en toilet en een balkon met een zitje. De lodge heeft een fraai restaurant en een gezellige bar, gedecoreerd met ijzeren speren, muurlantaarns en andere voorwerpen van de Maasai bevolking. Het uitzicht op de krater vanaf de eetzaal is bijzonder mooi en de diverse haardvuren zorgen voor een gezellige sfeer. Eén van onze meest geliefde lodges op de rand van de krater!

Sanctuary Ngorongoro Crater Camp*****
Ngorongoro Crater Camp is onderdeel van de Sanctuary-keten. Dit intieme bushcamp is rustig gelegen, vlakbij de oostelijke toegangsweg tot de wereldberoemde Ngorongoro krater. Het wild kan hier vrij rondlopen, het camp is niet omheind, u bevindt zich midden in de natuur! Ngorongoro Crater Camp beschikt over slechts 10 tenten, gelegen in een fraaie, boomrijke omgeving. De authentieke safaritenten zijn voorzien van fijne bedden en ensuite badkamer met zogenaamde ‘bucket shower’ die op uw verzoek wordt gevuld met warm water. Voor uw tent is een zitje waar in de vroege ochtend uw koffie wordt geserveerd. In de ‘mess tent’ - het eetgedeelte dat zich onder canvas bevindt - geniet u van heerlijke maaltijden, terwijl u in de bar/lounge (eveneens onder canvas) kunt u genieten van een drankje voorafgaand aan uw diner. Sanctuary Ngorongoro Crater Camp biedt een sfeervol verblijf onder canvas; een ultieme ervaring in de bush!

and beyond Ngorongoro Crater Lodge 5*deluxe
Dit is ongetwijfeld één van de meest exclusieve lodges in Tanzania. Aan de buitenkant lijkt het net een Maasai dorp. De lodge bestaat uit slechts 30 suites, verdeeld over het North Camp, het South Camp en het exclusieve Tree Camp. Ieder camp heeft een eigen restaurant en zitruimte. Alle suites kijken uit over de krater. Het bijzondere interieur is ontworpen door een beroemde Italiaanse binnenhuisarchitect. Iedere suite in barokstijl heeft bijzondere bedden, spiegels, kroonluchters, gordijnen van zijde, een zeer grote badkamer en een balkon of terras. Het restaurant heeft dezelfde sfeer, met veel zilver en kristal. Uw privé-butler steekt ’s avonds uw openhaard aan en laat indien gewenst uw bad vollopen. Er zijn een galerie en souvenirwinkeltje aanwezig. Een uniek verblijf!

Ngororngoro Sopa Lodge 4*

Een van de eerste hotels bij de Ngorogoro-krater en na al die jaren nog altijd een favoriet vanwege de sublieme ligging bovenop de kraterrand. Als enige lodge op de oostelijke kant van de kraterrand wordt u dagelijks getrakteerd op ongeëvenaarde uitzichten over deze enorme caldera en de fenomenale zonsondergangen. Vanuit de lodge begint met slechts 5 minuten uw safari al.


De redelijk grote lodge is gelegen op Lemala Hill op de oostelijke rand van de Ngorongoro Krater. Door de hoge ligging kan het in de wintermaanden (juni-juli) kouder aanvoelen waardoor u misschien wat minder snel een duik in het zwembad zult nemen.


Alle slaapkamers zijn ruim, modern en comfortabel en voorzien van grote ramen waardoor u een prachtig zicht heeft op de krater. Ngorogoro Sopa Lodge heeft als een van de weinige accommodaties in deze omgeving een zwembad! Weliswaar met ijskoud water, dus lekker afkoelen is verzekerd. In de koudere maanden worden de kamers verwarmd. De uitrusting van uw kamer is alles wat men zou verwachten van een hotel van deze klasse en zelfs nog een beetje meer, want vanwege het klimaat is er ook een verwarming en een kruik aanwezig.

Rhino Lodge 2*

De eenvoudige Ngorongoro Rhino Lodge ligt op slechts enele honderden meters van de kraterrand van Ngorongoro en is dus een een perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de krater. Er zijn 24 kamers met privé badkamer en een terras met uitzicht op ongerepte hoge bergbossen met op de achtergrond de berg Oldeani (3.200 meter) en de berg Makarot in de verte (3130 meter). De lodge zelf ligt op een hoogte van 2200 meter. Omdat het vanwege de hoogte hier behoorlijk koel kan zijn, heeft elk kamer een houtkachel.
Nogorongoro Crater ligt in Ngorongoro Conservation Area, een gebied dat zich uitstrekt over 8.300 vierkante kilometer dicht bos, uitgestrekte graslanden en, naast de Ngorongoro Crater, nog een groot aantal kraters en meren. Het is een gebied waar u ook prachtige wandelingen kunt maken.

  • Faciliteiten
    Lounge, restaurant, bemiddeling bij huur van een 4x4, noodzakelijk om de krater binnen te komen (maar bij onze reizen gaat u met de gids/chauffeur de krater in.)
  • Kamers
    Er zijn 24 comfortabele en suite kamers met veranda en eigen badkamer met toilet en douche en houtkachel.