Arusha Np info

Arusha National Park in Tanzania biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en excursiemogelijkheden voor natuurliefhebbers en avonturiers. Hier zijn enkele hoogtepunten en activiteiten die je kunt verkennen in Arusha National Park:

  1. Mount Meru: Arusha National Park wordt gedomineerd door de indrukwekkende Mount Meru, de op vier na hoogste berg van Afrika. Je kunt een trektocht maken naar de top van deze slapende vulkaan voor een adembenemend uitzicht en een voorproefje van bergbeklimmen.

  2. Ngurdoto-krater: Deze krater biedt een uniek landschap met dichte bossen en een binnenmeer. Het is een geweldige plek voor wandelingen en het spotten van dieren zoals buffels, apen en vogels.

  3. Meru-wandelingen: Naast het beklimmen van Mount Meru, kun je ook genieten van verschillende wandelpaden in het park die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor je de prachtige natuur kunt verkennen en dieren kunt observeren.

  4. Momella Lakes: Dit zijn zeven alkalische meren in het park, elk met zijn eigen unieke karakter en vaak bezocht door flamingo's en andere watervogels. Ze vormen een schilderachtige achtergrond voor foto's en picknicks.

  5. Kanotochten: Op enkele van de meren kun je kanoën om dichter bij de natuur te komen en het meerleven van dichtbij te bekijken.

  6. Wildsafari's: Hoewel Arusha National Park kleiner is dan sommige andere parken in Tanzania, kun je hier nog steeds enkele iconische wilde dieren spotten, waaronder giraffen, zebra's, olifanten, en verschillende apensoorten.

  7. Vogelspotten: Het park is rijk aan vogelsoorten, waaronder de kleurrijke trogons en tal van roofvogels. Vogelliefhebbers zullen hier zeker genieten.

  8. Cultuur en geschiedenis: Bezoek het dorpje Ng'iresi aan de rand van het park om meer te leren over de lokale cultuur en het leven van de Chaga-stam.

Arusha National Park biedt een diverse en prachtige omgeving, ideaal voor dagtochten vanuit Arusha of als onderdeel van een grotere safari-ervaring in Tanzania. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur, activiteiten in de buitenlucht en wilde dieren in een minder drukke omgeving.