West Serengeti info

Het West-Serengeti-gebied, dat zich uitstrekt van het westen van het Serengeti National Park tot aan Lake Victoria, biedt een prachtig landschap en een overvloed aan wilde dieren. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten in West-Serengeti:

  1. Grumeti-rivier: De Grumeti-rivier is een cruciale oversteekplaats voor de Great Migration in het westelijke deel van de Serengeti. Tijdens het droge seizoen steken grote kuddes wildebeesten en zebra's de rivier over, wat gepaard gaat met spannende roofdieractie.

  2. Wilde dieren: West-Serengeti staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren, waaronder de Big Five (leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushorens), evenals cheeta's, hyena's, giraffen, nijlpaarden en talloze antilopensoorten.

  3. Lushoto Plains: Dit gebied heeft uitgestrekte grasvlaktes en acaciabossen, ideaal voor het spotten van wilde dieren en fotografie. Het landschap is vaak weelderiger dan andere delen van de Serengeti.

  4. Boottochten op Lake Victoria: Vanuit West-Serengeti kun je excursies maken naar Lake Victoria, waar je boottochten kunt maken en kunt genieten van vogelspotten en vissen op de beroemde Nijlbaars.

  5. Vogelspotten: Het gebied herbergt een diversiteit aan vogels, waaronder talloze watervogels, roofvogels en trekvogels. Het is een geweldige bestemming voor vogelliefhebbers.

  6. Lokale cultuur: Bezoek enkele van de nabijgelegen dorpen om meer te leren over de lokale bevolking en hun cultuur. Sommige safaribedrijven bieden culturele excursies om je in contact te brengen met de gemeenschappen in de buurt.

  7. Mugumu en Mwanza: Deze nabijgelegen steden bieden de mogelijkheid om lokale markten te bezoeken, lokale gerechten te proeven en souvenirs te kopen.

  8. Safaritochten en begeleide wandelingen: Maak game drives met ervaren gidsen om de wilde dieren te observeren en te leren over het ecosysteem van de Serengeti. Begeleide wandelsafari's zijn ook beschikbaar om de natuur van dichtbij te verkennen.

West-Serengeti biedt een unieke safari-ervaring met zijn prachtige landschap en overvloedige wilde dieren, en het is een geweldige bestemming voor zowel natuurliefhebbers als avontuurlijke reizigers. Het is een minder bezocht deel van de Serengeti en biedt daardoor een rustigere en meer intieme safari-ervaring.