Noord Serengeti info

Beleef de jaarlijkse migratie door de Serengeti en de Masai Mara, de grootste massale verplaatsing van dieren ter wereld.
Van juni tot oktober vindt de grote migratie plaats in de noordelijke deel van Serengeti. Tijdens dit fenomeen kan je meer dan duizenden dieren volgen met hun dagelijkse overtochten van de Mara-rivier.

Het Noord-Serengeti-gebied, gelegen in het Serengeti National Park in Tanzania, biedt enkele van de meest spectaculaire wilde dieren en landschappen in Afrika. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten in Noord-Serengeti:

  1. Great Migration: Net als in het Centraal Serengeti-gebied, is Noord-Serengeti een belangrijk deel van de Great Migration-route. Tijdens het droge seizoen, meestal tussen juli en augustus, steken miljoenen wildebeesten en zebra's de Mara-rivier over, wat een ongelooflijk schouwspel oplevert.

  2. Mara-rivier: De Mara-rivier is een cruciale oversteekplaats tijdens de migratie. Hier kun je getuige zijn van spannende en soms gevaarlijke overtochten, terwijl krokodillen en andere roofdieren op de loer liggen.

  3. Wilde dieren: Het Noord-Serengeti-gebied herbergt een overvloed aan wilde dieren, waaronder de Big Five, cheeta's, hyena's, giraffen, nijlpaarden en diverse antilopensoorten.

  4. Roofdieren: Dit gebied staat bekend om zijn hoge concentratie aan roofdieren, vooral tijdens de migratieperiodes. Je kunt hier leeuwen, luipaarden, cheeta's en hyena's in actie zien.

  5. Lamai Wedge: Dit afgelegen gebied in het noorden van Serengeti biedt een prachtig landschap en rustige safari's met weinig andere bezoekers. Het is ideaal om te ontspannen en de natuurlijke schoonheid te ervaren.

  6. Vogelspotten: Het gebied herbergt een breed scala aan vogelsoorten, waaronder roofvogels, watervogels en trekvogels. Dit maakt het een paradijs voor vogelliefhebbers.

  7. Begeleide safari's: Ga op game drives met ervaren gidsen om de wilde dieren en het landschap van dichtbij te ervaren. Begeleide wandelsafari's zijn ook beschikbaar voor een meer persoonlijke verkenning.

  8. Lokale cultuur: Sommige safari's bieden de mogelijkheid om te communiceren met de lokale Maasai-bevolking en meer te leren over hun traditionele cultuur en levenswijze.

Het Noord-Serengeti-gebied is vooral bekend om zijn rol in de Great Migration, maar het biedt ook een breed scala aan andere opwindende safari-ervaringen. Of je nu de migratie wilt zien, de wilde dieren wilt observeren of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, Noord-Serengeti heeft veel te bieden voor avontuurlijke reizigers.