Toppers Tanzania en Kenia 16d

Dag 01: Brussel of Amsterdam – Kilimanjaro airport - Arusha

Vlucht Brussel of Amsterdam naar Kilimanjaro International Airport, waar je de dag nadien toe komt.


Dag 02: Arusha– Tarangire NP (halve dag game drive) (170km)

Na landing en oppik bagage ontmoet je op het vliegveld uw gids die zorgt voor een aangename kennismaking en eerste rit naar ht mooie Tarangire NP.

Tarangire National Park is een wat rustiger park in noordelijk Tanzania met een landschap gekenmerkt door graslanden, begroeid met acaciabomen en enorme baobab bomen en doe je een eerste game drive in dit steppe landschap.


Tarangire biedt geweldige wandelsafari's aan. Een Speciaal ervaring in het droge seizoen door zijn overvloed aan dieren in het wild. De beste tijd om in het park te wandelen is juni – oktober en u wordt omhuld door de natuur.


In de droge maanden, van jun / oktober, vind je hier enorme kuddes olifanten, buffels en zebra’s, maar ook neushoorns, de grote koedoe, luipaarden, leeuwen, oryxen en giraffen. Zij komen dan graag hier omdat de Tarangire rivier ze van water voorziet.


Op het Serengeti Np na heeft het Tarangire Np de grootste concentratie aan wilde dieren.


Optioneel: kan u na het diner nog een nacht safari maken. Tijdens de nachtelijke gamedrive kan je nachtdieren observeren zoals stekelvarkens, civetkatten en aardvarkens, het is een fantastische manier om nachtelijke roofdieren en herbivoren in hun element te zien.


Dag 03: Tarangire NP (Volledige dag Game drive)

Tarangire National Park is één van de meest populaire wildreservaten in Tanzania, bekend om zijn overvloedige wildlife en prachtige landschap. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies die je in Tarangire NP kunt ervaren:

 1. Wildlife Safari's: Het park staat bekend om zijn grote populatie olifanten, evenals een verscheidenheid aan andere dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's, giraffen, buffels, impala's, wrattenzwijnen en meer. Safari's met een 4x4-voertuig zijn de meest gebruikelijke manier om het wild te bekijken.

 2. Baobab Bomen: Tarangire staat bekend om de indrukwekkende en iconische baobab bomen. Deze bomen creëren een dramatisch landschap en bieden geweldige fotomogelijkheden.

 3. Vogelspotten: Tarangire herbergt een breed scala aan vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 550 vogelsoorten in het park, waaronder de bijeneter, gieren, struisvogels en nog veel meer.

 4. Wandelsafari's: Sommige lodges en tentenkampen in de buurt van Tarangire bieden begeleide wandelsafari's aan, waarbij je de kans krijgt om de natuur van dichtbij te ervaren en meer te leren over de ecosystemen.
 5. Cultural Visits: Tarangire ligt in de buurt van enkele Masai-dorpen, waar je de gelegenheid hebt om inzicht te krijgen in de traditionele levensstijl en cultuur van de Masai-stam.

 6. Nachtsafari's: Sommige lodges organiseren nachtsafari's, waarbij je de kans hebt om nachtdieren en hun gedrag te observeren.

 7. Picknickplaatsen: Binnen het park zijn er speciale picknickplaatsen waar je kunt genieten van je maaltijd terwijl je omringd wordt door de natuur.

 8. Kuro Airstrip: Als je met een vliegtuig naar het park komt, zul je waarschijnlijk landen op de Kuro Airstrip. Dit is ook een interessante plek om enkele dieren te spotten.

 9. Maji Moto Hot Springs: Deze warmwaterbronnen bevinden zich net buiten het park en zijn een populaire plek om te ontspannen na een dag vol avontuur.


Dag 04: Tarangire NP - Lake Manyara - Ngorongoro krater (Karatu)(200km) (Game drive)

Eerste stop vandaag is bij het Lake Manyara NP een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen en overvloedige biodiversiteit.


Vandaag maakt u gedurende 2 à 3 uur een wandeling naar de Crater View Point. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de Ngorongoro krater.


De reis van Tarangire National Park naar de Ngorongoro-krater is een interessante en opwindende tocht waarbij je door verschillende landschappen en gebieden reist. Hier zijn enkele van de dingen die je onderweg kunt tegenkomen:

 1. Landschapsveranderingen: Terwijl je van Tarangire naar de Ngorongoro-krater reist, zul je merken dat het landschap geleidelijk verandert. Tarangire staat bekend om zijn open savannes, acacia-bossen en baobab-bomen. Naarmate je de Ngorongoro-krater nadert, zul je merken dat het landschap bergachtiger en groener wordt.

 2. Dieren in het wild: Tijdens de rit heb je kans om diverse wilde dieren te spotten, zelfs voordat je de Ngorongoro-krater bereikt. Je zou impala's, gnoes, zebra's, giraffen en ander wild kunnen zien dat zich in de uitgestrekte gebieden tussen de parken beweegt.

 3. Lake Manyara: Onderweg hou je halt bij Lake Manyara, een ander nationaal park dat bekend staat om zijn flamingo's en andere watervogels. Als je geluk hebt, kun je watervogels en misschien zelfs enkele roofdieren langs de oevers zien.Boomklimmende leeuwen, spectaculaire uitzichten,Maji Moto Hot Springs,Hippo's en krokodillen.

 4. Cultural Encounters: Langs de route zou je ook de gelegenheid kunnen hebben om enkele Masai-dorpen te zien of te bezoeken. Dit biedt inzicht in de traditionele cultuur van de Masai-stam.

 5. Uitzichtpunten: Onderweg zijn er mogelijkheden om te stoppen bij uitzichtpunten waar je kunt genieten van panoramische uitzichten op het landschap en de bergen.

 6. Vegetatie: Naarmate je hoger de bergen in rijdt richting de Ngorongoro-krater, zul je merken dat de vegetatie verandert. Je zult waarschijnlijk dichtere bossen en weelderige groene gebieden tegenkomen naast de typische savannevegetatie.

 7. Andere dieren: Afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen, kun je onderweg ook dieren tegenkomen zoals buffels, olifanten, hyena's en verschillende soorten antilopen.

Zo’n 8 miljoen jaar geleden was de Ngorongoro krater een actieve vulkaan, totdat de kegel instortte. Hierdoor werd de krater gevormd, die 610 meter diep is en zo’n 20 kilometer in diameter. Als je op de bodem van de krater bent, bevind je je niet alleen in een prachtige omgeving, maar ook in het thuisgebied van een enorme hoeveelheid Afrikaanse dieren. Zo vind je hier zelfs de zwarte neushoorn. Alleen de impala en topi vind je hier niet door de concurrentie met het wildebeest. Tevens vind je hier geen giraffen omdat er voor hen geen eten op boomhoogte is. Een ander interessant verschijnsel is dat hier voornamelijk mannetjes olifanten leven.


Dag 05: Ngorongo Krater (Game drive)
Na het ontbijt daal je af naar de krater voor een volledige dag die in het teken staat om deze fotogenieke plaats en zijn bewoners te aanschouwen. Het landschap wordt omzoomd door beboste kraterwanden en op de bodem van de krater worden graslanden afgewisseld met lage begroeiing en een aantal meertjes, waar vele vogelsoorten leven. Met een beetje geluk kun je vandaag leeuwen, buffels, gazelles, neushoorns, jakhalzen, zebra’s, cheeta’s, luipaarden en/of hyena’s spotten.

De Ngorongoro-krater is een adembenemend natuurlijk wonder en een UNESCO-werelderfgoedlocatie in Tanzania. Het is een van de meest iconische wildreservaten ter wereld en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan dieren in het wild en landschappen. Hier zijn enkele van de opmerkelijke bezienswaardigheden die je kunt ervaren in de Ngorongoro-krater:

 1. Dieren in het Wild: De Ngorongoro-krater staat bekend om zijn hoge concentratie wilde dieren, inclusief de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). Je hebt hier een uitstekende kans om deze iconische dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

 2. Landschappen: De krater heeft een gevarieerd landschap, variërend van open graslanden en moerassen tot dichte bossen. Dit creëert een divers ecosysteem dat verschillende diersoorten aantrekt.

 3. Lake Magadi: Dit alkalische meer is een opvallende functie van de krater. Het is een broedplaats voor verschillende watervogels en biedt een prachtig contrast met het omliggende landschap.

 4. Lerai-bos: Dit bosgebied is een thuis voor veel dieren, waaronder olifanten en luipaarden. Het biedt een ander type habitat dan de open vlaktes en is een geweldige plek om de schaduw op te zoeken.

 5. Grote concentraties grazers: De vruchtbare bodem van de krater ondersteunt grote aantallen grazers, zoals gnoes, zebra's en gazellen. Dit trekt op zijn beurt roofdieren aan, waardoor je de dynamiek van de natuurlijke voedselketen kunt observeren.

 6. Ngoitokitok Springs: Deze bronnen zijn een cruciale waterbron voor dieren in het gebied. Het is een populaire plek om wilde dieren te observeren, vooral in drogere periodes.

 7. Uitzichtpunten: Verschillende uitzichtpunten langs de kraterwand bieden adembenemende panoramische uitzichten over de krater en het omliggende landschap.

 8. Vogelspotten: De krater herbergt een divers scala aan vogelsoorten, van roofvogels tot watervogels en zangvogels. Dit maakt het een paradijs voor vogelliefhebbers.

 9. Oudupai Gorge: Deze nabijgelegen kloof is een belangrijke archeologische en paleontologische site, ook wel bekend als de "Wiegen van de Mensheid". Het is een plek waar belangrijke fossielen en overblijfselen van vroege menselijke voorouders zijn ontdekt.


Dag 06: Ngorongoro Krater - Centraal Serengeti (Game drive) (150km)

De reis van Ngorongoro Crater naar het centrale deel van de Serengeti biedt een prachtige gelegenheid om te genieten van het landschap en de wilde dieren van deze iconische regio. Hier zijn enkele van de mogelijke hoogtepunten die je onderweg kunt tegenkomen:

 1. Oudeuvai Gorge: Deze beroemde archeologische vindplaats, ook wel bekend als de "Wieg van de Mensheid", ligt op de route tussen Ngorongoro en Serengeti. Hier zijn belangrijke fossiele vondsten gedaan die inzicht geven in de evolutie van de mensheid.

 2. Maasai-dorpen: Onderweg kom je waarschijnlijk langs traditionele Maasai-dorpen, waar je de kans krijgt om meer te leren over de cultuur en levensstijl van dit fascinerende volk.

 3. Migrerende kuddes: Als je geluk hebt, kun je onderweg de grote migrerende kuddes van de Serengeti zien. Afhankelijk van het seizoen kunnen de kuddes zich verplaatsen tussen de zuidelijke en centrale delen van het park, op zoek naar vers gras en water.

 4. Wilde dieren: Het gebied tussen Ngorongoro en Serengeti is rijk aan wilde dieren. Je kunt onderweg allerlei dieren tegenkomen, zoals leeuwen, olifanten, giraffen, zebra's, gnoes, antilopen en nog veel meer.

 5. Spectaculaire landschappen: De overgang van Ngorongoro naar Serengeti wordt gekenmerkt door een gevarieerd landschap, waaronder uitgestrekte grasvlaktes, acaciabossen, rivieren en heuvels. Je kunt genieten van de prachtige vergezichten en fotografische mogelijkheden.

 6. Vogels: Vogelliefhebbers zullen onderweg een overvloed aan vogelsoorten tegenkomen, van kleurrijke bijeneters tot majestueuze roofvogels.

De reis van Ngorongoro naar het centrale deel van de Serengeti is niet alleen een verplaatsing, maar ook een avontuurlijke verkenning van enkele van de meest opmerkelijke landschappen en wilde dieren van Oost-Afrika. Het is een ervaring die je zeker lang zult koesteren.


Dag 07 - 08: Centraal Seregeti (Game drive)

Het centrale deel van de Serengeti staat bekend om zijn uitgestrekte open graslanden, overvloedige wilde dieren en een ongelooflijke dichtheid aan roofdieren. Hier zijn enkele van de kenmerken die het centrale deel van de Serengeti zo bijzonder maken:

 1. Grote migrerende kuddes: Het centrale deel van de Serengeti speelt een cruciale rol in de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra's. Tijdens bepaalde delen van het jaar trekken immense kuddes door dit gebied op zoek naar vers gras en water, een spectaculair gezicht om te zien.

 2. Roofdieren: Dankzij de overvloed aan prooidieren zijn de centrale Serengeti en de aangrenzende gebieden een paradijs voor roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's en jakhalzen. Je hebt hier een uitstekende kans om deze iconische roofdieren in actie te zien.

 3. Diverse ecosystemen: Hoewel bekend om zijn uitgestrekte graslanden, heeft het centrale deel van de Serengeti ook een gevarieerd landschap met rivieren, acaciabossen, kopjes (rotsformaties) en moerassen. Dit zorgt voor een rijke biodiversiteit en een breed scala aan habitats voor wilde dieren.

 4. Grote dichtheid aan wilde dieren: Door de overvloed aan voedsel en water in het gebied, vind je hier een ongelooflijke dichtheid aan wilde dieren. Naast de grote kuddes gnoes en zebra's, kun je hier ook olifanten, giraffen, buffels, impala's, waterbokken en talloze andere diersoorten tegenkomen.

 5. Panoramische uitzichten: Het landschap van de centrale Serengeti wordt gekenmerkt door weidse vergezichten en adembenemende zonsondergangen. De uitgestrekte graslanden strekken zich uit tot aan de horizon, waardoor je een gevoel van grenzeloosheid en vrijheid krijgt.

 6. Avontuurlijke safari's: Het centrale deel van de Serengeti is een paradijs voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers, met talloze mogelijkheden voor spannende safari's, ballonvaarten en wandeltochten om de pracht en praal van de Afrikaanse wildernis te ervaren.

Al met al staat het centrale deel van de Serengeti garant voor een onvergetelijke safari-ervaring, waarbij je wordt ondergedompeld in de majestueuze schoonheid en het rijke wildlife van Afrika.


Dag 09: Centraal Serengeti - Lake Manyara (206km) (03u50) (Game drive)

Lake Manyara National Park, is één van de meest diverse en schilderachtige parken in Oost-Afrika. Hier zijn enkele kenmerken en bezienswaardigheden van Lake Manyara die u zal zien:

 1. Spectaculaire landschappen: Lake Manyara National Park staat bekend om zijn gevarieerde landschappen, variërend van dichte bossen en uitgestrekte savannes tot moerassen en de oevers van het meer. Het park biedt adembenemende uitzichten op het meer zelf, omringd door steile kliffen en beboste heuvels.

 2. Flamingo's en watervogels: Lake Manyara is de thuisbasis van een overvloed aan watervogels, waaronder duizenden flamingo's die het meer vaak roze kleuren. Andere watervogels die je hier kunt spotten zijn pelikanen, ooievaars, reigers, ijsvogels en verschillende soorten eenden.

 3. Boomklimmende leeuwen: Een van de meest unieke kenmerken van Lake Manyara is de aanwezigheid van boomklimmende leeuwen. Deze leeuwen hebben de gewoonte ontwikkeld om in de acaciabomen te klimmen, wat een zeldzaam fenomeen is dat je elders in Afrika niet vaak zult zien.

 4. Grote zoogdieren: Naast de leeuwen herbergt Lake Manyara een verscheidenheid aan andere zoogdieren, waaronder olifanten, buffels, giraffen, zebra's, nijlpaarden, impala's, waterbokken, wildebeesten, wrattenzwijnen en verschillende soorten apen.

 5. Mto wa Mbu-dorp: Aan de rand van Lake Manyara National Park ligt het boerendorp Mto wa Mbu, waar bezoekers de kans krijgen om meer te leren over de cultuur en levensstijl van de lokale bevolking, waaronder de kleurrijke markten en ambachtelijke workshops.

 6. Kanoën en vogelspotten op het meer: Sommige touroperators bieden kano-excursies aan op Lake Manyara, waarmee je het meer van dichtbij kunt verkennen en vogels kunt spotten vanaf het water. Dit biedt een unieke en rustige manier om het overvloedige vogelleven van het meer te ervaren.

 7. Scenic viewpoints: Het park heeft verschillende uitkijkpunten langs de kliffen die een prachtig uitzicht bieden op het meer en het omliggende landschap. Deze plekken zijn perfect om te genieten van een picknick en om te genieten van het prachtige uitzicht.


Dag 10: Lake Manyara - Amboseli Np  (Game drive) (315km) (3u40)

Bij de grenspost Isebania neem je afscheid van Tanzania en reis je met je Keniaanse chauffeur/gids verder naar het volgende hoogtepunt.

Het Amboseli National Park biedt een gevarieerde en interessante reis door Kenia, met verschillende bezienswaardigheden en landschappen onderweg. Enkele van de hoogtepunten die je zou kunnen tegenkomen tijdens deze reis zijn:

 1. Nairobi: Je zult hoogstwaarschijnlijk door Nairobi, de hoofdstad van Kenia, reizen. Hier kun je stoppen voor een korte sightseeingtour en enkele culturele bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Nairobi National Museum, Karen Blixen Museum of het Giraffe Centre.

 2. Amboseli-ecosysteem: Tijdens het rijden vanuit Lake Nakuru naar Amboseli, zul je het landschap geleidelijk zien veranderen van de groene heuvels rond Nakuru naar de drogere vlaktes en acaciabomen van het Amboseli-ecosysteem. Dit gebied wordt gedomineerd door de majestueuze Kilimanjaro, die vaak te zien is op heldere dagen.

 3. Great Rift Valley: Terwijl je door het Great Rift Valley-systeem reist, kun je stoppen bij uitkijkpunten langs de weg om te genieten van adembenemende uitzichten op de vallei en de omliggende bergen. Het Great Rift Valley Viewpoint bij Mai Mahiu is een populaire tussenstop voor reizigers.

 4. Wildlife: Onderweg kun je verschillende dieren tegenkomen, zoals giraffen, zebra's, antilopen en zelfs olifanten, vooral in gebieden waar wildparken en reservaten in de buurt liggen. Hoewel de meeste wilde dieren zich in beschermde gebieden bevinden, is het altijd mogelijk om wilde dieren langs de weg te zien.


Dag 11: Amboseli Np (Game drive)

Amboseli National Park, is één van de meest iconische wildreservaten van Afrika en staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, overvloed aan wilde dieren en culturele betekenis. Hier zijn enkele kenmerken van Amboseli National Park:

 1. Kilimanjaro-achtergrond: Amboseli biedt een van de meest spectaculaire achtergronden voor wildobservatie, met de majestueuze Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg, die oprijst boven de savannes. Het uitzicht op de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro vormt een adembenemend decor voor safari's en fotografie.

 2. Grote olifantenpopulatie: Amboseli staat bekend om zijn grote populatie olifanten, waarvan sommige behoren tot de grootste olifanten in Afrika. Deze iconische dieren worden vaak gezien terwijl ze grazen tegen de achtergrond van de Kilimanjaro, waardoor onvergetelijke fotomomenten ontstaan.

 3. Andere wilde dieren: Naast olifanten herbergt Amboseli een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, giraffen, zebra's, gnoes, hyena's, jakhalzen, nijlpaarden en talloze vogelsoorten. De open vlaktes van Amboseli maken het gemakkelijk om wild te spotten en bieden uitstekende mogelijkheden voor wildobservatie.

 4. Vogelspotten: Amboseli is ook een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 400 vogelsoorten die in het park zijn gespot. Watervogels zoals pelikanen, ooievaars, reigers en ijsvogels zijn vaak te vinden langs de moerassen en meren van het park, terwijl roofvogels zoals arenden, gieren en valken de lucht domineren.

 5. Mogelijkheden voor avontuur: Naast game drives biedt Amboseli ook mogelijkheden voor andere activiteiten, zoals natuurwandelingen, nachtsafari's, ballonvaarten en begeleide wandelingen met Maasai-gidsen, waardoor bezoekers een gevarieerde en boeiende safari-ervaring krijgen.


Dag 12: Amboseli Np - Lake Navaisha - boottocht (Game drive) (302km)(5u)

Lake Naivasha, gelegen in de Grote Slenk van Kenia, is een van de meest schilderachtige en gevarieerde meren in Oost-Afrika. Hier zijn enkele kenmerken van Lake Naivasha:

 1. Vogelleven: Lake Naivasha is een belangrijke habitat voor vogels en herbergt een grote verscheidenheid aan watervogels, trekvogels en roofvogels. Vanwege de overvloed aan voedselbronnen zijn er meer dan 400 vogelsoorten gespot rond het meer, waaronder visarenden, ijsvogels, pelikanen, flamingo's, aalscholvers en nog veel meer.

 2. Hippo-populatie: Het meer staat ook bekend om zijn grote populatie nijlpaarden, die vaak te zien zijn langs de oevers of in het water. Boottochten op Lake Naivasha bieden bezoekers de kans om deze kolossale dieren van dichtbij te zien en te observeren.

 3. Bloemenkwekerijen: Rond Lake Naivasha zijn veel bloemenkwekerijen te vinden, vooral rozenkwekerijen. Het meer voorziet deze kwekerijen van water voor irrigatie, en een bezoek aan een van de kwekerijen biedt de mogelijkheid om meer te leren over de bloemenindustrie van Kenia.

 4. Boottochten en wandelingen: Bezoekers kunnen genieten van boottochten op het meer, die een ontspannen manier bieden om te genieten van het landschap en de wilde dieren. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor wandelingen langs de oevers van het meer en in de omliggende natuurreservaten.

 5. Crescent Island Game Sanctuary: Dit schiereiland in Lake Naivasha is de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren, waaronder giraffen, impala's, waterbokken, zebra's en wildebeesten. Bezoekers kunnen wandelen tussen de dieren en genieten van een close-up ontmoeting met de wilde dieren.

 6. Scenic landschap: Lake Naivasha wordt omringd door een prachtig landschap van groene heuvels, acaciabossen en uitgestrekte vlaktes. Het biedt een schilderachtige omgeving voor fotografie en ontspanning.


Dag 13: Lake Navaisha - Masai Mara Fietssafari in Hell's Gate - Masai Mara (216km) (3u30)

Deze ochtend doet u een fiets game drive in Hell's Gate National Park. Dit is een uniek park dat bekend staat om zijn spectaculaire landschappen, geothermische activiteit en diverse flora en fauna. Hier zijn enkele kenmerken van Hell's Gate National Park:

 1. Kloven en rotsformaties: Het park is vernoemd naar de smalle kloven en steile kliffen die karakteristiek zijn voor het landschap. Bezoekers kunnen wandelen door de indrukwekkende kloven, zoals de Hell's Gate Gorge en de Fischer's Tower, en genieten van adembenemende uitzichten.

 2. Geothermische activiteit: Hell's Gate is een van de weinige nationale parken ter wereld waar bezoekers dicht bij geothermische activiteit kunnen komen. De Olkaria-geothermische krachtcentrale ligt in de buurt van het park en bezoekers kunnen stomende geisers, warmwaterbronnen en modderpoelen zien.

 3. Fietsen en wandelen: Een van de populairste activiteiten in Hell's Gate is fietsen en wandelen. Het park heeft goed onderhouden paden die langs schilderachtige landschappen en wilde dieren leiden.

 4. Wildlife: Ondanks zijn naam is Hell's Gate de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder buffels, giraffen, zebra's, elanden, wrattenzwijnen, bavianen en verschillende antilopensoorten. Roofdieren zoals leeuwen en luipaarden zijn ook aanwezig, maar minder vaak gezien vanwege de dichte begroeiing.


De wildrijke Masai Mara bekend om de migratie van de enorme aantallen gnoes en zebra’s in de periode juli t/m oktober, maar er is gedurende het hele jaar veel wild te zien.

De Masai Mara, is een van de beroemdste wildreservaten ter wereld en staat bekend om zijn ongelooflijke biodiversiteit en spectaculaire wildobservatie. Hier zijn enkele kenmerken die de Masai Mara zo bijzonder maken:

 1. Overvloed aan wilde dieren: De Masai Mara staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren, waaronder de "Grote Vijf" (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). Naast deze iconische dieren kun je hier ook cheeta's, hyena's, giraffen, zebra's, nijlpaarden, krokodillen en talloze andere diersoorten tegenkomen.

 2. Grote migratie: De jaarlijkse migratie van gnoes en zebra's is een van de meest opmerkelijke natuurlijke wonderen ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen toeristen naar de Masai Mara. Tijdens de migratie trekken enorme kuddes dieren vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia, op zoek naar vers gras en water.

 3. Mara-rivier: De Mara-rivier is een belangrijke levensader van het reservaat en speelt een cruciale rol in de migratie van wilde dieren. Het is ook de locatie van de beroemde migratieovergangen, waar duizenden gnoes en zebra's de rivier oversteken, op de loer liggend voor hongerige krokodillen en roofdieren.

 4. Uitgestrekte savannelandschap: De Masai Mara wordt gekenmerkt door uitgestrekte savannes, glooiende heuvels en acaciabossen, die een prachtig decor vormen voor wildobservatie en fotografie. De open landschappen bieden uitstekende mogelijkheden om wilde dieren in actie te zien en te genieten van adembenemende vergezichten.

 5. Vogelspotten: Naast de grote zoogdieren herbergt de Masai Mara ook een overvloed aan vogelsoorten, waaronder roofvogels, watervogels, ooievaars, neushoornvogels en talloze anderen. Het is daarom een paradijs voor vogelliefhebbers.

 6. Masai-cultuur: Het reservaat is genoemd naar de Masai-stam, die al eeuwenlang in de regio woont. De Masai-cultuur en tradities spelen nog steeds een belangrijke rol in de regio, en bezoekers hebben vaak de mogelijkheid om traditionele dorpen te bezoeken en meer te leren over de unieke levensstijl van de Masai-mensen.

De Masai Mara biedt een onvergetelijke safari-ervaring, waarbij je wordt ondergedompeld in de natuurlijke pracht en praal van Afrika en getuige bent van enkele van de meest opmerkelijke wilde dieren die onze planeet te bieden heeft.


Dag 14: Masai Mara (Game drive)

In het wereldberoemde Masai Mara National Reserve in Kenia kun je een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren zien, evenals adembenemende landschappen. Hier zijn enkele van de opmerkelijke dieren die je kunt tegenkomen tijdens een safari in de Masai Mara:

 1. Grote Vijf: De Masai Mara staat bekend om zijn overvloed aan leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns - de iconische "Grote Vijf" van Afrika. Deze majestueuze dieren zijn vaak te zien tijdens game drives in het reservaat.

 2. Gnoes en zebra's: Tijdens de jaarlijkse migratie trekken enorme kuddes gnoes en zebra's vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara op zoek naar vers gras. De migratie is een van de meest spectaculaire wilde dierenshows op aarde en biedt de kans om duizenden dieren te zien die de Mara-rivier oversteken.

 3. Cheeta's: De open vlaktes van de Masai Mara bieden een ideaal leefgebied voor cheeta's, en het reservaat herbergt een van de hoogste dichtheden van deze snelste landroofdieren ter wereld.

 4. Hyena's: De Masai Mara staat ook bekend om zijn grote populatie hyena's, die vaak te zien zijn terwijl ze op zoek zijn naar voedsel of jagen op prooien zoals gnoes en zebra's.

 5. Giraffen, impala's en andere herbivoren: Naast de grote roofdieren kun je in de Masai Mara ook tal van herbivoren zien, waaronder giraffen, impala's, gazellen, waterbokken, elanden en nog veel meer.

 6. Vogels: De Masai Mara herbergt ook een overvloed aan vogels, waaronder roofvogels, watervogels, savannevogels en trekvogels. Met meer dan 450 vogelsoorten kun je hier genieten van uitstekende mogelijkheden voor vogelspotten.


Dag 15: Masai Mara - Lake Nakuru (275km) (05uur)(Game drive)

Lake Nakuru National Park, gelegen in de Grote Riftvallei van Kenia, is beroemd om zijn rijke biodiversiteit, met name van vogels, en zijn schilderachtige landschappen. Hier zijn enkele kenmerken die Lake Nakuru zo bijzonder maken:

 1. Flamingo's: Lake Nakuru staat bekend om de enorme populaties flamingo's die de oevers van het meer bedekken. Deze roze vogels creëren een adembenemend schouwspel als ze in grote aantallen in het ondiepe water foerageren.

 2. Rijke vogeldiversiteit: Naast flamingo's herbergt Lake Nakuru National Park meer dan 450 vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers. Van roofvogels tot watervogels en zangvogels, het park biedt uitstekende mogelijkheden voor vogelspotten.

 3. Neushoorns: Lake Nakuru staat ook bekend om zijn succesvolle neushoornbeschermingsprogramma's. Het park is een van de beste plaatsen in Kenia om de bedreigde witte neushoorns te zien, evenals de zeldzamere zwarte neushoorns.

 4. Andere wilde dieren: Naast flamingo's en neushoorns herbergt Lake Nakuru een verscheidenheid aan andere wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, buffels, giraffen, waterbokken, impala's en meer. Hoewel de dichtheid niet zo hoog is als in sommige andere parken, biedt het nog steeds mogelijkheden voor wildobservatie.

 5. Landschappen: Het park biedt een gevarieerd landschap, waaronder het meer zelf, acaciabossen, graslanden en moerassen. Dit zorgt voor een schilderachtige omgeving en biedt verschillende habitats voor de diverse flora en fauna.

 6. Baboon Cliff: Een van de beroemdste uitzichtpunten in het park is Baboon Cliff, waar bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over het meer en het omliggende landschap.

 7. Makalia-watervallen: Aan de zuidelijke rand van het park liggen de prachtige Makalia-watervallen, een rustige plek waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid.

Lake Nakuru National Park biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers, met zijn prachtige landschappen, overvloedige vogels en unieke wilde dieren. Het is een must-visit bestemming voor iedereen die de schoonheid van de Keniaanse natuur wil ervaren.


Dag 16: Lake Nakuru - Nairobi (150km) (3u)

Deze ochtend neemt u deel aan een laatste game drive, nadien gaat u naar de luchthaven van Nairobi waar u afscheid neemt van uw Keniaanse gids. Einde van een prachtige safari.